23 Μαρτίου 2010

DOUNIS AIRFIELD

ο μοντελοδρόμιο του κ. Ντούνη βρίσκεται στα Μέγαρα, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Η θέση του κάνει εύκολη την πρόσβαση είτε χρησιμοποιώντας είτε την Αττική Οδό είτε την Καβάλας μέχρι ένα σημείο και μετά την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου. Ο χρόνος που χρειάζεται από την είσοδο της Αττικής Οδού στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας στην Μεταμόρφωση είναι περίπου 30-35 λεπτά.

Ο χώρος του μοντελοδρομίου έχει συνολική έκταση 39 στρέμματα και περιλαμβάνει τις παρακάτω εγκαταστάσεις:

  1. Κύριο διάδρομο μήκους 290 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων.
  2. Βοηθητικό διάδρομο μήκους 210 μέτρων και πλάτους 12.5 μέτρων
  3. Χώρο pits με πάγκο σε όλο του το μήκος, προστατευμένο με συρμάτινο πλέγμα σε αραιή διάταξη και δίχτυ ασφαλείας για την προστασία μοντέλων και κυρίως μοντελιστών από πτώσεις ή λάθος τροχοδρομήσεις.
  4. Καντίνα η οποία τα σαββατοκύριακα από το φθινόπωρο έως το τέλος της άνοιξης λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των μοντελιστών με νερό, αναψυκτικά και σνακς. Επίσης υπάρχει χώρος με τραπέζια και δύο τουαλέτες ανδρών-γυναικών.
  5. Ξεχωριστή τουαλέτα ανεξάρτητη από τον χώρο της καντίνας η οποία παραμένει ανοιχτή και τις καθημερινές. Στον ίδιο χώρο υπάρχει ακόμα και μπανιέρα.
  6. Χώρο parking αρκετό να φιλοξενήσει όλα τα αυτοκίνητα που μπορεί να βρεθούν εκεί κάποια Σαββατοκύριακο ή και σε κάποια εκδήλωση.
  7. Μετεωρολογικό σταθμό, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με ένα σύστημα που χρησιμοποιεί SMS για να δίνει πληροφορίες real time για τον καιρό την συγκεκριμένη στιγμή στο μοντελοδρόμιο.
  8. Περίφραξη με ηλεκτρονική πύλη, η οποία ανοίγει με ειδική κάρτα που παίρνουν όλα τα μέλη του μοντελοδρομίου κατά την εγγραφή τους.
Τέλος να προσθέσω ότι ο χώρος χρησιμοποιείται σαν μοντελοδρόμιο αλλά το μέγεθος του διαδρόμου είναι αρκετό για να δεχτεί όλα τα υπερελαφρά και ελαφρά αεροσκάφη.

Για να το βρείτε μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που υπάρχουν στην παρακάτω σελίδα:

http://www.airmodelling.gr/index.php?pageID=13&la=gr



Επίσης οι συντεταγμένες του μοντελοδρομίου για όσους χρησιμοποιούν GPS ή θέλουν να το επισκεφτούν με κάποιο αεροσκάφος είναι:

North 038.01.413
East 023.18.203









0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Aφήστε ελεύθερα τα σχόλιά σας.